Kultúra

2013.02.05. 10:40

Két hónap alatt hat előadás

A február-márciusi időszakban hat előadásra invitálja az érdeklődőket a Magyar Földrajzi Társaság Zalai Osztálya. A nyilvános, bárki által látogatható programokat különböző helyszíneken tartják, s minden alkalommal dia- vagy filmvetítéssel illusztrálják.

Gyuricza Ferenc

Minderről dr. Gyuricza László egyetemi docens tájékoztatta lapunkat. A civil szervezet elnöke elmondta: február 11-én, hétfőn rögtön két helyszínen nyitják a programsorozatot, a nagykanizsai Zrínyi-Bolyai Általános Iskolában délután két órai kezdettel Benedek Miklós tanár Ahol a Mosel a Rajnával találkozik címmel, a keszthelyi Balaton Színházban pedig este hat órától Mátyás Zoltán kerékpáros világutazó Két keréken a világ körül címmel tart előadást.

Február 23-án, Iklódbördőcén dr. Gyuricza László lesz a vendég, aki Földi paradicsom a két óceán között címmel a Dél-Afrikai Köztársaságról beszél. Március 11-én ismét Nagykanizsán tartanak előadást, Benedek Miklós ezúttal a németországi Potsdam városát és környékét mutatja be. Ugyanezen a napon Keszthelyen is lesz programjuk, ahol Horvát Sándor barlangász a tapolcai Berger Károly-barlang tavairól és felfedezésükről szól. A záró programnak szintén Keszthely ad helyet, március 29-én dr. Gyuricza László Alaszka földrajzi sajátosságait mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!