Kultúra

2012.12.17. 13:18

Sikeresen szereplő zalaiak

Szeged - Sikeresen szerepeltek a második alkalommal megrendezett Népek tánca - Népek zenéje elnevezésű verseny országos döntőjében a zalai művészeti csoportok és szólisták. A megyénket képviselők két kiemelt arany, két arany, illetve egy ezüst minősítéssel térhettek haza.

Gyuricza Ferenc

A Népek tánca - Népek zenéje elnevezésű, felmenő rendszerű országos versenyt két kultúráért elkötelezett magánszemély, a Szegeden élő Práger István és felesége kezdeményezésére még 2010 októberében hirdették meg, első alkalommal szépkorúak számára. A versenynek akkora sikere lett, hogy a szervezők és az ötletgazdák a folytatás mellett döntöttek, így 2012-ben újra meghirdették a Ki mit tud jellegű versenyt, ám ezúttal már korosztályi megjelölés nélkül. A versenyre csaknem hatezren jelentkeztek, a nevezők 11 különböző kategóriában mérhették össze tudásukat.

Csesztregi pávakör

A megyénkbeli indulók közül öten jutottak be a közelmúltban Szegeden megrendezett országos döntőbe. Közülük a magyar népdalkör kategóriában induló Csesztregi Pávakör, valamint a szóló ének kategóriában szereplő nagykanizsai Sulyokné Nagy Erzsébet a legmagasabb elismerést, kiemelt arany minősítésű oklevelet vehettek át. Arany minősítést kapott a szintén szóló énekes gyenesdiási Bognár István, illetve a zalabéri Búzavirág Népdalkor, az egyéb tánc kategóriában indult zalaegerszegi Nefelejcs Nyugdíjas Klub pedig ezüst minősítéssel fejezte be a versenyt.

A csesztregi pávakör vezetője, Molnár Ferencné lapunknak elmondta: a közönség magas színvonalú, értékes produkciókat láthatott, ráadásul a legjobb teljesítményt nyújtók a szervezők jóvoltából értékes jutalomban is részesültek, népdalkör tagjai például erdélyi utazáshoz kaptak utalványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!