Kultúra

2012.05.30. 02:26

Hétvégi bábmaraton

Zalaegerszeg - Június 2-án, szombaton bábmaratonnal várja a közönséget a megyeszékhelyi Griff Bábszínház.

Magyar Hajnalka

A korábban a gyermeknapra időzített vigasságot a május utolsó vasárnapi programbőség miatt idén egy héttel később rendezik meg.

A három előadásból álló programfüzér 10 órakor kezdődik, a nagyszebeni gyermekszínház produkciójával. Ők a Hnsel und Gretel című mesét hozzák, ami a Grimm testvérek egyik legismertebb művének, a Jancsi és Juliskának német nyelvű adaptációja. A nagyszebeni társulat Európa egyik legjobb bábszínháza, ám az érdeklődésre okot adhat az is, hogy sok egerszegi gyerek tanul németül az óvodában, iskolában, számukra ez szórakoztató nyelvgyakorlást is jelent. Másodikként, 11.30-kor a hottói Ziránó Színház lép fel a Benedek Elek meséje nyomán született Babszem Jankóval. A címszerepet játszó Varga Péter a gyermekszínházak kaposvári fesztiválján elnyerte a legjobb vásári bábjátékosnak odaítélt Kemény Henrik-díjat. Harmadikként, 15 órakor a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Tessék engem megmenteni! című darabja következik, Bartal Kiss Rita rendezésében.

Babszem Jankóval a Hevesi-színház előcsarnokában találkozhat a közönség, míg a másik két előadás a Griff fészkében várja a gyerekeket.

Babszem Jankóval a Hevesi-színház előcsarnokában találkozhat a közönség, míg a másik két előadás a Griff fészkében várja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!