Kultúra

2012.04.10. 15:57

Life: lemezen egy dal és annak hét átirata

Zalaegerszeg – A George Smoog nevű formáció Life című dala – az amerikai Marcie Joy rádióműsorának hála – „bejárta” már a világot, hivatalosan viszont csak ezen a héten jelenik meg.

Péter Gyöngyi

A George Smoog – vagyis a Bolla György, Szkok István, Kiss Bódog Zoltán és Misurák Tünde alkotta együttes – említett dala a bostoni énekesnő Behind The Lyric (A dalszöveg mögött) című rádióshowjában hangzott el az év elején, a műsort pedig több mint 40 állomáson, a világ különböző országaiban is sugározták. A zenepiacra ugyanakkor csak ezen a héten kerül a Life.

A zalai dal és annak hét átirata  egy feltörekvő nemzetközi kiadónál lát napvilágot. A legkülönbözőbb zenei műfajokban hangszerelték újra az élet ügyes-bajos dolgairól szóló zalai szerzeményt: a mai elektronikus tánczenék mellett például elektronikus jazz, sőt, rockzene műfajában is.


Szkok István, az együttes szószólója lapunknak elmondta, úgy érzik, ez az eddigi legszínesebb kislemezük, és rendkívül izgalmasak számukra is a zenészkollégák feldolgozásai. A remixelők között vannak olyanok, akik már korábban is dolgoztak a George Smoog maxilemezein, jó néhányan most először szerepelnek egy kiadványon a formációval. Több zalai zenész, így Dömötör Balázs, Horváth Róbert és Monostori János mellett salgótarjáni és debreceni producer is akad, ugyanakkor a zalai kötődésű, ám fővárosi Buttinger Gergely remixe is helyet kapott a lemezen. (Utóbbi díjnyertes számítógépes játékok zenéjének szerzője.)

A zenekar persze már a következő kislemezdal felvételein dolgozik, " target="_blank">a közelmúltban egy rövidfilmben szerepeltek mint „díszlet” és a Life című daluk egyik változata szintén hallható a mozgóképes alkotásban. Persze emellett a színpadot sem hanyagolják. A zalaegerszegi közönség legközelebb április 30-án a Pálinka és Mangalica Fesztivál nagyszínpadán láthatja 19 órától a George Smoog-ot.  




Kapcsolódó cikkeink: 

Szkok István: Olyan dolgokkal foglalkozhatom, melyek teljessé tehetik az életem 

Siker! A George Smoog zenekar híre egészen Bostonig jutott 

Zalaegerszegen debütál a George Smoog nevű formáció 

A George Smoogról - két zalaegerszegi zenész elektronikus stílusban 

''Szeretek ötletelni'': Monostori János zenét szerez, billentyűzik, követ farag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!