Kultúra

2012.02.01. 19:46

A Hofburgban báloztak a Gála táncosai

A Hofburg pompás termeiben táncparkettre lépni alighanem felejthetetlen élmény. A zalaegerszegi Gála Társastáncklub Egyesület fiataljainak ez megadatott.

Péter Gyöngyi

A bécsi orvosbálon léphettek fel múlt hét végén a USA című koreográfia fiatal egerszegi előadói. Még novemberben vetődött fel a vendégeskedés lehetősége: a neves rendezvény egyik szervezője kifejezetten junior társaságot keresett, a Duna Kupán pedig meg is győződött róla, hogy a Gála produkciója valóban illeszkedik az osztrák főváros egyik legnagyobb, legnívósabb báljának programjába.

- Négyezer vendég előtt vonultak  fel rögtön  azután, hogy  a 96 első bálozó pár befejezte a táncát - mesélte Kuzma Péter, az egyesület szakmai alelnöke, táncmestere. - Nagy elismerés, hogy ott lehettek a fiatalok, hogy a Hofburg parkettjére léphettek... Idén ez volt az első nagyszabású fellépésünk, s bár már tavaly tudtuk, hogy megyünk, hitte is az ember, meg nem is...


A szombati élmények után vasárnap újabb feladat várta a Gála táncosait  - igaz nem a Bécsben szereplőket , hiszen Szlovéniából érkeztek  táncosok az egyesülethez: a világklasszis, immár profi páros,  Jurij Batagelj és  Jagoda Strukelj  a magyar bajnokságra készítette fel a gálásokat. E hét végén egy osztrák tanárt is várnak, aztán, fogalmazott Péter, nem lesz vendégpedagógus és nem lesz ruhavarratás sem: minden fillért a Formációs Táncok Magyar Bajnoksága, Csoportos és Egyéni Kür Magyar Bajnokság, V. Zala Open Formációs Táncverseny rendezvényére fordítanak, melynek a zalai megyeszékhely, a Gála lesz a házigazdája. Az összejövetel viszi a város jó hírét: amellett, hogy rengeteg hazai és külföldi táncos érkezik a városba, a tavalyi Zala Opent háromszor is adta az egyik országos televízió.

- A cél a címvédés, bízunk benne, hogy sok néző előtt tehetjük ezt meg itthon - említette Kuzma Péter. Az újabb remek eredmény folytatást hozhat, az Európa-bajnokságot Bécsben, a világbajnokságot Brémában rendezik...  Az egerszegi  találkozó március 31-én a Városi Sportcsarnokban lesz.  Nagyon nehéz a szervezés, nagyon nincs pénz, de reméljük, sokaknak fontos a bajnokság a városban.

Addig  számtalan más feladatuk lesz a próbák, gyakorlások mellett: pénteken Varasdra utaznak egy nagyszabású bálra, itthon alapítványi bálokon táncolnak rendszerint, majd  március elején lesz a Magyar Látványtánc Sportszövetség regionális válogatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!