Kultúra

2011.12.20. 06:36

A tánc közös nyelvén

Zalaegerszeg - A Keresztury ÁMK Alapfokú Művészeti Iskolája meghívást kapott jövő január első hetére Németországba, Recklinghausenbe, hogy részt vegyen egy nemzetközi táncprojektben.

Péter Gyöngyi

A projekt célja, hogy a különböző országokból - Finnországból, Franciaországból, Lengyelországból, Angliából, Németországból és Magyarországról - érkező fiatalok közös táncszínházi előadást hozzanak létre, mely aztán későbbi, 2014-re tervezett nagyobb programok része lehet, tudtuk meg Bata Ildikótól, a landorhegyi művészeti iskola intézményegység-vezetőjétől.

A pedagógus úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számukra, hogy Magyarországot, illetve Zalaegerszeget a művészeti iskola modern- és társastánc tagozata képviselheti, ezzel is erősítve a zalai megyeszékhely és a Recklinghausen szomszédságában lévő Marl testvérvárosi kapcsolatát. Bata Ildikó és növendéke, Kovács Vanessza novemberben már járt Recklinghausenben egy előkészítő megbeszélésen, ahol elhangzott az is, hogy sikeres együttműködés esetén minden résztvevő országban bemutathatják a produkciót.

A januári projektben öt növendék vesz részt: Bohár Tibor, Kolcsár Vanessza, Molnár Lilla, Pék Krisztina és Rituper Dorina. Kísérőként Bata Ildikó tart velük. Az iskola eddig még nem mutatkozhatott be külföldön, így természetesen izgatottan várják a január 2. és 9. közötti programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!