Kultúra

2011.11.20. 16:38

Egyiptom és Felvidék találkája

Három különböző művészeti ág mutatkozott be a hét végén a Muravidéken. Lendván festményekből és fotókból nyílt tárlat, Göntérházán a helyi hímzőszakkör éves kiállítását nyitották meg.

Gyuricza Ferenc

Az első két eseményre még péntek este került sor a történelmi magyar kisvárosban. A Galéria-Múzeumban két fiatal festő, a felvidéki Mészáros Krisztina és az egyiptomi Wael Darwesh képeit állították ki. A két alkotó még a 2010-es LindART Nemzetközi Ifjúsági Művésztelepen ismerkedett meg, s közös munkájuk elnyerte a szimpózium látogatóinak tetszését. Ennek kapcsán kaptak felkérést az intézmény vezetőségétől a közös tárlatra, amely mintegy negyven képnek biztosított helyet.


- A két festő eltérő társadalmi gyökerekkel rendelkezik, ennek ellenére képeik tartalmaznak közös motívumokat - értékelte a tárlatot Mario Berdic, maribori képzőművészeti kritikus, aki azt is elmondta, míg Mészáros Krisztina a modern irányzatok híve, addig Wael Darwesh az absztrakt és expresszionizmus hatása alatt dolgozik. A Városi Színház- és Hangversenyterem aulájában látható Pannon fal című tárlaton a lendvai Davor Dolencic fotói a térség megsemmisülés előtt álló épületeit mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!