Kultúra

2011.10.25. 17:33

Csak Rómeó és Júlia - Ahogy egy osztálynyi fiú látta

A Hevesi-színház Tantermi deszka című iskolaszínházi programjával, a Csak Rómeó és Júlia... című beavató előadással kedden a Munkácsy-tagiskola diákjai találkozhattak. Az egerszegi teátrum beavatószínházi programsorozata keretében ezúttal különleges helyzetbe került a szerepeket megformáló Madák Zsuzsanna és Barsi Márton.

Péter Gyöngyi


 -Az osztályt, melyhez ellátogattunk, csak fiúk alkották és fiatalabbak is voltak, mint akiknél eddig jártunk - említette Madák Zsuzsanna dramaturg, aki a Tantermi deszka programvezetője is.  - A fiúk érzékenyek, őszinték, szókimondóak voltak, remekül felismerték Shakespeare történetében, a jelenetekben saját életszituációikat. Érdekes tapasztalat volt, hogy számukra más volt hangsúlyos, mint például egy döntő többségében lányok alkotta osztálynál. A lányok romantikusabban közelítik meg a helyzeteket.

- Kellemes meglepetés volt  összegzett az osztály magyartanára, Fábiánné Simon Klára. Hozzátette: amit korábban tanultak a diákok, az remekül visszajött és jó volt látni, ahogy bekapcsolódnak az improvizációs játékba is.  Megnyíltak, fölszabadult bennük egy csomó gátlás, véleményt formáltak. Természetesek voltak, reálisan látják a világot.

Egy-egy találkozó nem csak a diáknak, de a játszó színészeknek is nagy élmény: mint Madák Zsuzsanna elmondta, sokat tanulnak, közeliek és közvetlenek a visszajelzések, egy klasszikus színházi helyzetben, a színpadon nem lehet mindezt megélni.

Az iskola vezetése pártolja, segíti, hogy a diákok részt vehessenek e programokon: a Csak Rómeó és Júlia... című produkcióval így szerdán  is ismerkedhetnek munkácsys ifjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!