Kultúra

2011.10.24. 15:26

A jövő nagy trombitásai: országos verseny Zalaegerszegen

Az ország legtehetségesebb trombitás növendékei mérik össze tudásukat hamarosan Zalaegerszegen.

Szabó Judit

A Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola tizenkettedszer rendezi meg október 27. és 30. között az országos  Lubik Imre Trombitaversenyt, amelyre csaknem ötven zeneiskolából érkeznek növendékek. A háromévente sorra kerülő seregszemle   ünnepélyes nyitóhangversenye csütörtökön 19 órakor lesz a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A díjmentesen látogatható koncerten Vörös Ádám főiskolai hallgató mellett a zsűri három tagja  lép fel: dr. Hontvári Csaba trombitaművész, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének egyetemi docense,  Kovács Kálmán trombitaművész, a váci zeneművészeti szakközépiskola tanára, valamint Simai László trombitaművész, a veszprémi zeneművészeti szakközépiskola tanára. A koncerten  közreműködik Tóth László (zongora) és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar.


Pénteken és szombaton a versenyzők váltják egymást a színpadon:  a jövő művészei öt korcsoportban  bizonyíthatják  tehetségüket. A közönség előtt mindvégig nyitott országos  megmérettetés ünnepélyes eredményhirdetése és gálakoncertje  vasárnap 9 órakor kezdődik a városi hangversenyteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!