Kultúra

2011.08.18. 07:00

Zalaiak a Mesterségek Ünnepén

Idén 25. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét augusztus 18–21. között a budai várban, melynek programján természetesen részt vesznek a zalai népművészek is.

Sinkovics Eta

Kezdetekről részese a Zala Megyei Népművészeti Egyesület a kézművesek nagy országos seregszemléjének, melynek megnyitóját ma tartják. Skrabut Éva, a megyei egyesület elnöke elmondta, 72 fővel képviseltetik magukat a rendezvényen, melynek kiemelt témája idén a viselet és kiegészítői. Tíz sátorral és a jurtával érkeztek, s mesterségbemutatót tartanak többek közt a hetési vászonszövésből, reprezentálják a hetési női, férfi viseletet, bepillantást nyújtanak a csipkekészítésbe, hímzésbe, megismerhetik a látogatók a gyöngyékszer-készítés és a bőrtárgykészítés fortélyait. A jubileumi Mesterségek Ünnepén a hagyományos programok mellett többek közt sor kerül divatbemutatóra is, mégpedig a Tetőtől Talpig című felhívásra érkezett pályázatok eredményhirdetésével egybekötve, augusztus 19-én este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!