Kultúra

2011.08.21. 13:30

Nemzetközi bábfesztivál Lendván

A helyi Pupilla Bábszínház új bemutatójával vette kezdetét a 2011-es nemzetközi bábfesztivál sorozata. A múlt héten két előadásra került sor, a másodjára egy osztrák társulat műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

Gyuricza Ferenc

Az idei fesztivál immár a tizenegyedik a sorban, s ezúttal hat bemutatóra kerül sor a Színház- és Hangversenyteremben, illetve annak szabadtéri színpadán. A nyitó előadás során a helyi Pupilla Bábszínház új bemutatóját tekinthették meg a nézők, az Utazók című darab rendezője a kecskeméti Bartal Kiss Rita volt.

Második alkalommal az osztrák Natascha Gundacker és Joachim Berger egy különleges produkcióval mutatkozott be: a Történet fehérben című előadás nemcsak a hagyományos bábtechnikára, de a zenére is épült, illetve azt is bemutatták, hogyan lehet egyszerű használati tárgyakat is felhasználni az előadás kellékeiként.

A Bábkikötő nevű nemzetközi fesztivál nemcsak azt tűzte ki célul, hogy különböző országok társulatainak biztosítson lehetőséget a bemutatkozásra, hanem azt is fontos feladatának tartja, hogy a bábozás különböző válfajait állítsa színre. A folytatásban egy svájci, egy izraeli, egy szlovén és egy magyarországi társulat műsorát láthatják az érdeklődők. A határon túli kisvárosban a bábfesztivál mellett egy másik fontos kulturális program is zajlik, a lendvai várban kezdetét vette az idei bronzszobrász alkotótelep, melynek - mások mellett - négy magyarországi közreműködője is akad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!