Kultúra

2011.08.03. 16:02

Hetedhét országra szóló Hétrétország

A világhírű vajdasági hegedűművész, Lajkó Félix, a mesemondó Berecz András, az énekes Szalóki Ágnes, valamint az ethno-rock ismert előadója, Ferenczi György és a Rackajam is közreműködik az Hétrétország idei rendezvényén.

Gyuricza Ferenc

A programsorozat ezúttal augusztus 12-én veszi kezdetét, s a korábbi gyakorlatának megfelelően a fesztivál központjának számító Őriszentpéter mellett további  részben zalai, részben vasi  települések is csatlakoznak hozzá, akárcsak a szlovéniai Grad, azaz Felsőlendva. Már a fesztivál megnyitójára is Magyarföldön kerül sor, ahol augusztus 12-én este Gulyás Dénes operaénekes lép fel a község fatemplomában. A tíznapos programsorozat keretében számos művészeti ág kap teret, így a klasszikus, nép- és könnyűzenei koncertek mellett lesznek irodalmi pódiumműsorok, színházi előadások, tánckurzusok, de olyan közösségi programok is, mint a túrázás vagy az éjszakai csillagnézés.

A fesztivál keretében fellép többek között az újra összeállt legendás hírű magyar alternatív zenekar, a Menyhárt Jenő vezette Európa Kiadó, amely ez évre mindössze kilenc koncertet vállalt.




Ugyancsak elfogadta a szervezők meghívását a világhírű vajdasági hegedűművész, Lajkó Félix is, aki a Sziget fesztiválos fellépését követően, augusztus 13-án este ad koncertet az őrségi kisvárosban. A Neil Young Sétány nevű együttes műsorának vendégeként Tompos Kátya színésznő, Hrutka Róbert gitáros-énekes és Kalmus Felicián gordonkaművész ugyancsak résztvevője lesz a fesztiválnak, ahol egy öt részből álló filmvetítés-sorozattal Kállai Ferenc munkássága előtt tisztelegnek, illetve műsorra tűzik Jankovics Marcell rendező animációs filmjeit.

A rendezvényen bemutatkoznak a térség népművészei, a nyitott porták programja révén pedig a falusi életmódba, az őrségi emberek önellátó gazdálkodásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.


 

 Nyár 2011

 Balaton 2011

 További zalai programok itt!

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

 További zenei hírek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!