Kultúra

2011.07.21. 07:00

Hat előadással nyit ki újra a Bábkikötő Lendván

Hat előadást kínál a határon túli városban már hagyományosan, minden év nyarán megrendezésre kerülő nemzetközi bábfesztivál.

Gyuricza Ferenc

A Bábkikötő elnevezésű sorozat augusztus 18-án veszi kezdetét. Az első előadás egyben a helyi társulat aktuális bemutatója is lesz, a Pupilla Bábszínház ezúttal az UtaZook című darabot mutatja be. A történet helyszíne egy vonatfülke,   ahol találkozik két utas. Hamarosan rádöbbennek, hogy nincsenek egyedül, útitáskájukban ugyanis különös élőlények rejtőznek, akik az utazást az állatok karneváljává varázsolják át. 

Augusztus 20-án délelőtt az osztrák Natascha Gundacker és Joachim Berger mutatja be a Történet fehérben című mesét, amelynek különlegessége, hogy a dialógusokat végig zene helyettesíti. Augusztus 26-án egy svájci társulat, Margrit Gysin Színháza következik a Medve papa, játssz velem című történettel, másnap pedig az izraeli Vagon Színház állítja színre a The Cubes Circus, azaz A kockacirkusz című modern darabját. Augusztus 28-án egy magyarországi társulat, a Mesebolt Színház lesz látható a Hoppláda című Paul Maar mese adaptációjával, az augusztus 30-i záróelőadáson viszont egy klasszikus történet, a Piroska és a farkas újragondolt változatával a szlovéniai KSD Stumf társulata mutatkozik be. Az ingyenesen megtekinthető előadások helyszíne a lendvai Színház- és Hangversenyterem nyári szabadtéri színpada lesz. A produkciók többségét három-négy év felett ajánlják,  kivétel  az osztrák  bemutató, ennek megértéséhez iskolaérettség szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!