Kultúra

2011.06.15. 16:05

Tananyag az erdőből - A miklósfai iskolások nem csak könyvekből ismerik a növényeket

Három létesítményt is avattak szerdán a miklósfai általános iskolában: egy erdei tanösvényt, fedett kerékpártárolót, valamint egy favárat.

Horváth-Balogh Attila

A fejlesztések eredményét Sajni József igazgató, Novák Csaba, Liszó polgármestere és Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke adta át a gyerekeknek.

A most nyugalomba vonuló intézményvezető elmondta: egy környezetvédelemmel foglalkozó alapítványtól nyertek támogatást a tanösvény kialakításához, melyen 17 őshonos fa- és 8 cserjefajt, összesen több mint két és félszáz csemetét telepítettek el. A növények (mint például az erdei fenyő, a közönséges boróka, a vörösfenyő) szerepelnek a tananyagban is, ezeket mostantól nemcsak könyvből, hanem „testközelből” is megismerhetik a gyerekek. A tereprendezésben és az ültetésben szülők és diákok egyaránt segédkeztek. A kerékpártárolót támogatók, cégek, vállalkozások, a várat pedig a szülők hozzájárulásaiból építették meg, tette még hozzá Sajni József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!