Kultúra

2011.02.27. 08:58

Madák Zsuzsanna nagyszerűen érzi magát Egerszegen

Madák Zsuzsannát, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház dramaturgját egyebek mellett arról kérdeztük, hogy érzi magát a zalai megyeszékhelyen.

Péter Gyöngyi

- Eleinte Zalaegerszeg természetesen nem jelentett számomra mást, csak a színházat. Minden és mindenki a teátrumhoz kötött, hiszen annak falain túl nem ismertem semmit és senkit - mondta elöljáróban Zsuzsa, aki a fővárosból érkezett szűkebb régiónkba. - Az Ádámok és Évak iskolaszínházi projekt, valamint a Scapin, a spanom! című beavató színházi program kapcsán szerencsére egyre több diákkal, pedagógussal, szülővel találkozhattam, találkozom, új kapcsolataim alakultak ki a városban. Úgyhogy elmondhatom, nagyszerűen érzem magam.

Az egerszegi teátrum és a zalai iskolák közös vállalkozása, az Ádámok és Évák elnevezésű program, vagyis Madách Imre drámai költeményének, Az ember tragédiájának rendhagyó feldolgozás csodálatos próbafolyamat volt. A Csány-középiskola diákjaival dolgozhattam együtt, akik nagyon aktív, értékes, intenzív és érdeklődő gyerekek. Nyilván nem az volt a célunk, hogy a világ legjobb Róma-jelenetét mutassuk be és nem is az, hogy a diákok néhány hónap alatt elsajátítsák a színészet csínját-bínját, hanem az, hogy közösséget építsünk, illetve, hogy élvezetes legyen számukra a közös munka és gazdagodjanak általa.

A két iskolaszínházi program kapcsán egyébként úgy tapasztalom, hogy a fiatalokat érdekli a színház. Nyitottak, szívesen formálnak véleményt az előadásokról és szükségük is van arra, hogy kibeszéljék mindazt, amit a produkciók kapcsán megfogalmazódik bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!