Kultúra

2011.02.02. 18:15

A bábozás titkai

Február 5-én, szombaton 11 órakor Mesematinéba várja közönségét a megyeszékhelyi Griff Bábszínház. Ez alkalommal a bábozás titkaiba avatják be az érdeklődő gyerekeket.

Magyar Hajnalka

Vajon milyen titkokról lebben fel a fátyol? Ezt tudakoltuk Báthory Gábortól, a matiné egyik szereplőjétől.

- A rendezvény célja, hogy a gyerekek saját élményt szerezzenek a paraván mögötti világról, részesei lehessenek a darabok megszületésének, kicsit beavatást nyerjenek az illúziókeltés trükkjeibe - mondja a bábszínész. Rajta kívül  Benkő Zsuzsanna, B. Szolnok Ágnes, valamint Farkas Attila mutatja be  a különféle bábtípusok (kesztyűs, marionett,  fakanál stb.)   jellegzetességeit, a paraván túloldalán zajló történéseket. A program persze akkor hág a tetőfokára, amikor a gyerekek is beözönlenek a színpadra, s kipróbálhatják a látottakat.


- Nagy élmény számukra, hogy nekik is sikerül életre kelteni a bábokat, amelyek közül több már jó ismerősük. Szinte mindig tudják, hogy melyik darabban szerepeltek, A gyufaárus lányban vagy a Nefelében, s elmondják azt is, ki miért volt a kedvencük.

A bábszínházi beavatás részeként megelevenedik a Répamese is, először a színészek előadásában, majd a gyerekekkel karöltve. A bábozás titkait már több iskolában, óvodában feltárta a társulat, a Mesematiné programján azonban most szerepel először e műsor.



További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!