Kultúra

2010.12.13. 07:03

A kedvenc könyveim: hamarosan összeáll a teljes sorozat

Söjtörön többen is járatják lapcsoportunk Kedvenc könyveim címmel megjelenő sorozatát. A kötetek népszerűsítésében élen járt a Zalai Hírlap kézbesítője, Polgár Róbertné.

Sinkovics Eta

 

- Amikor megláttam, hogy indul a sorozat, azt mondtam: nekem azonnal kell. Nemcsak az ára, hanem a benne szereplő kötetek miatt is jónak tartom a válogatást. Szoktam vásárolni is, de leginkább könyvtárból kölcsönzök. A Kedvenc könyveim művei közül olvastam már többet is, köztük A skarlát betűt, az Üvöltő szeleket és még sorolhatnám. Amikor az összes meglesz, elkezdem mindegyiket elölről...

Szavaiból kiderült, a sorozat megrendelői közt vannak, akik már rendelkeztek egyik-másik könyvvel, ezért csak a hiányzó köteteket kérték. A többség viszont valamennyi regényre igényt tartott, kedvezőnek ítélték meg az árát is. Ildikó úgy tapasztalta, főleg a saját korosztálya érdeklődött a sorozat iránt, aminek könyveit most is ajánlja.

 

- Nagyon várták, hogy már vigyem a következő kötetet, és örülnek, hogy ilyen rövid idő alatt megvan a sorozat. Amikor a pénzt szedem be, akkor szoktunk beszélgetni, kinek melyik tetszik. Sokan már elkezdték olvasni a regényeket, de olyanokról is tudok, akik hozzám hasonlóan megvárják a sorozat utolsó könyvét.

Ildikó különösen kíváncsi az Apák és fiúk, valamint A fegyenc című regényekre, ezeket nem ismeri. Varrónőnek tanult, volt pénztáros, eladó, most operátorként dolgozik. Két lányát egyedül neveli, s mint mondta, az életben adódtak olyan helyzetek, amiket a könyvek segítettek átvészelni.

- Külön világot jelent az olvasás. Leköt, kikapcsol. Ha valakinek valamilyen lelki bánata van, tanácsolom, forduljon a könyvekhez...

- Külön világot jelent az olvasás. Leköt, kikapcsol. Ha valakinek valamilyen lelki bánata van, tanácsolom, forduljon a könyvekhez...

 

Hamarosan összeáll a teljes sorozat
Elsőként Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című regénye nyitotta a sorozatban szereplő klasszikus művek sorát, a válogatást úgy tartalmában, mint árában szívesen fogadták az olvasók . A szeptember 7-én debütált Kedvenc könyveim akár karácsonyi ajándékként is meglepetést okozhatnak, hiszen december 21-én zárul a sorozat. A kedvencek 16 kötete 14 világirodalmi remekmûvet tartalmaz, Charles Dickens David Copperfield című kétkötetes műve zárja a sort.

 





 

 A kedvenc könyveim rovat - Klikk ide!

 Már kapható a Desszertek könyve is - Részletek itt!

 

 



 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!