Kultúra

2010.11.03. 18:01

István, a király kétszázadszor

Kétszázadik előadásához érkezik szerdán a Pesti Magyar Színház István, a király-produkciója; a teátrum az ünnepi estére számos, a rockoperához kötődő művészt is meghívott.

MTI

   
Mint a Magyar Színház közleménye emlékeztet, Szörényi Levente és Bródy János legendás rockoperájának ősbemutatóját 1983 augusztusában tartották a budapesti Városliget szánkózó dombján, amelyet később az esemény emlékére hivatalosan is Királydombnak neveztek el.
   
Az akkor még a Nemzeti Színház nevet viselő jelenlegi Pesti Magyar Színház 2000. március 18-án másodszor vitte színre az államalapítás korát megidéző zenés darabot. Iglódi István rendezését később az őt az igazgatói székben követő Őze Áron újította fel.
   
A szerdai jubileumi előadás főbb szerepeit Tóth Sándor, Gémes Antos, Szűcs Kinga, Császár Angela, Jegercsik Csaba és Auksz Éva alakítják. Az este díszvendége Vikidál Gyula lesz, de vendégként közreműködik Varga Miklós és Vadkerti Imre is.
   
Az eseményen Szörényi Levente minden eddigi közreműködőnek, alkotónak és a közönségnek szóló üdvözlő levelét Őze Áron olvassa fel.
   
A rockopera előadása alatt a közönség soraiban is számos, a darabhoz kötődő művész foglal helyet, többek között Bede Fazekas Annamária, Berek Kati, Bodnár Vivien, Bródy János, Csengeri Attila, Herczeg Flóra, Hűvösvölgyi Ildikó, Kerényi Imre és Mihályi Győző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!