Kultúra

2010.11.30. 17:32

George Sand: Mauprat - Itt a sorozat 13. kötete

Ezen a héten George Sand Mauprat című művét kínálja lapcsoportunk. A regény lapjain a címszereplő, Bernard de Mauprat, túl a 80. évén meséli el élete nagy szerelmének történetét. A fiú vad rablólovagok között nevelkedett, s egyik portyájuk során megismerkedett egy gyönyörű lányyal, akinek a becsületét és az életét egyaránt megmentette banditatársaitól.

Magyar Hajnalka

A lány vonzereje, bátorsága és büszkesége az ifjút sem hagyja hidegen. Bűvkörébe kerülve csak az a kérdés, képes-e megszelídülni a zabolátlan természetű fiatalember. 



Nadrág és szivar - Regényeivel felforgatta a 19. századot

George Sand (1804–1876) francia írónő apja katonatiszt, anyja pedig párizsi táncosnő volt. Nagyszülei nevelték, s hogy szabaduljon, hozzáment egy gazdag báróhoz. Kilenc évi házasság után azonban elhagyta őt és két gyermekét, Párizsba ment. Nem volt klasszikus női szépség, mégis erős vonzerővel bírt, szerelmei közt olyan zseniális művészek akadtak, mint Chopin. Romantikus történeteinek hősnői az álszent előítéletek, a kényszer szülte házasságok ellen küzdenek, szenvedélyesen keresve az igaz szerelmet, a szabadságot és önmaguk kiteljesítését. Sand megjelenésével is felrúgta a konvenciókat, szívesen viselt nadrágot, ráadásul szivarozott. Sokakat megbotránkoztatott, ám számos követője is akadt, így például Petőfi felesége. 


Ajánló


E heti kötetünket Devecz Lászlóné, a megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei Könyvtár munkatársa ajánlja.
– Sand, amikor e regényébe fog, már túl van fiatalsága leggyötrelmesebb válságán. A műben minden megvan, ami a romantikus művek kedvelői számára ellenállhatatlanná teszi: áradó meseszövés, az alakok, a fordulatok változatos bősége, szép tájak, nemes érzelmek és szerelmes szívek. Aki szereti a romantikát, nem fog a Mauprat-ban csalódni. A műben a balzaci realizmus keveredik a dumas-i kalandos romantikával, így egy igazán kellemes és szórakoztató olvasmányt kapunk, amely csak javunkra válhat. 



A 13. kötet, a Mauprat mindössze 990 Ft-os áron megvásárolható december 7-ig a hírlapárusoknál. A sorozat egyes kötetei vagy akár a teljes sorozat megrendelhető a napilapban megjelentetett megrendelőszelvényen vagy weboldalunkon. 



A kedvenc könyveim rovat - Klikk ide!

 



 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!