Kultúra

2010.10.04. 05:30

Kisiskolásoknak a pénzügyekről

Országos verseny indult szeptemberben kisiskolások számára, a pénzügyi ismeretek megalapozására. A Vigyázz, Kész, Pénz! című tudásversenybe minden magyarországi általános iskolai tanuló benevezhet.

Osváth Sarolta

Az iskolák részére Ez kész! Pénz! címmel rajzfilmsorozatot készíttetett a versenyt szervező K&H bankcsoport. Az abban ismertetett pénzügyi tudnivalók képezik a versenyben felteendő kérdések, feladatok alapját.

Az alsó- és felső tagozatos kategóriában három-öt fős csapatok versenyezhetnek, a szeptember 22-én indult első fordulóban - amely az interneten zajlik - négy feladatot kell megoldaniuk és beküldeniük 2010. december 10-ig. A második fordulóban 2011 februárjában regionális elődöntőkön mérik össze tudásukat a csapatok, majd májusban Budapesten rendezik meg a döntőt. A versenyfeladatok között kvíz kérdések, gyakorlatias, háztartási, pénzügyi feladványok is szerepelnek, sőt, a gazdasági válság is téma lesz.

Horváth Magyary Nóra, a bankcsoport kommunikációs igazgatója elmondta, fontosnak tartják, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket azért, hogy felnőttként természetes legyen számukra a pénzügyekben való eligazodás, tudatosabban hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek.

Az országos tudásversenyben a diákokat és a jól szereplő iskolákat is díjazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!