Kultúra

2010.01.31. 07:47

Diploma, versenyképes tudással

A Pannon Egyetem Georgikon Karán szerzett diploma kezdettől értéket jelentett. Komoly tudásuknak köszönhetően az ifjú szakemberek a könnyebben el tudtak, s tudnak helyezkedni.

Sámel József

A szombati – első keresztféléves - diplomaosztón hangsúlyozták ezt az ünnepség szónokai. Dr. Rédey Ákos rektor szerint a hallgatók megszerezték a széleskörű tudást, ám ismereteiket tovább kell fejleszteniük, hogy helyt állhassanak a rohanó világ elvárásainak. Hasonlóképpen fogalmazott dr. Rádli Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese is, aki azt kérte: versenyképes tudásukat használják az ország jövőjének javítása érdekében.




Dr. Dublecz Károly
, a kar dékánja azon reményének adott hangot, hogy a fiatal szakemberek segítik majd a vidék életben tartását, helyzetének jobbítását. Azt mondta, a felmérések bizonyítják, hogy a Georgikon diploma jól cseng a munkakeresésnél, az intézményben szerzett tudás munkahellyé konvertálható. Szót ejtett a kar elmúlt évéről is, mondván: sikeres esztendőt zártak. Egyrészt rekordot döntött a jelentkezési szám, másrészt számos területen sikerült fejleszteniük, például számos új, érdeklődésre számot tartó szakot indítottak.



Szavait követően százhuszonkilenc végzős vette át diplomáját, illetve igazolását dr. Rédey Ákostól és dr. Dublecz Károlytól, majd az eskütételt követően a hallgatók nevében - felidézve a diákéveket - Zentai Zoltán búcsúzott az intézménytől, köszönve, hogy mindannyian a Georgikon családjába tartoz(hat)nak. Az ünnepség végén a kar vezetése mintagazdaság címet adományozott a Gyümölcskert Zrt-nek, valamint a Zal-Agro Zrt-nek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!