Kultúra

2009.08.21. 02:27

Ismét muzsikál a Matt zenekar (augusztus 22.)

Zalaegerszeg (pgy) - Jimi Hendrix halálának első évfordulóján, 1971. szeptember 18-án tartotta alakuló rendezvényét a Matt klub, mely a Matt zenekar köré épült. A tagok az utóbbi években újra összejönnek. Az idei bulit szombaton tartják.

Péter Gyöngyi

A Smith Borbála vezette, mintegy száz tagot számláló Matt klubnak az egykori Megyei Művelődési Központ földszinti terme - ahol ma a Hevesi Sándor Színház szervezési osztályát találjuk - adott otthont, mesélte Kardos Endre Bozi, a Matt zenekar tagja. Mellette még Hangya Béla, dr. Hamar Sándor és Markó Tamás játszott az együttesben, mely saját számokkal is előrukkolt, de egyebek mellett Jimi Hendrix- vagy éppen Queen-dalokkal is szórakoztatta a közönséget.

Nemcsak zenei rendezvények szerepeltek a klub repertoárjában, de az amatőr film, a képzőművészet is helyet kapott az összejöveteleken, sőt olykor happeningeket is tartottak például az Aranyoslapi forrásnál. Szerveztek olcsó sör napját is.

A tagok jó része az utóbbi három évben újra tart találkozót, így augusztus 22-én szombaton is. Azokat, akik szeretnének belekóstolni a Matt bulik hangulatába, a városi strandra várják, itt hajdan több fellépése is volt a formációnak. A koncert 18 órakor kezdődik, a Matt saját nótáit hallhatja a közönség, illetve a Blues Mission együttes szintén gondoskodik a nagyérdemű szórakoztatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!