Kultúra

2009.07.29. 02:26

Nemzetközi bábfesztivál Lendván (szeptember 4-ig)

Lendva (gyf) - Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bábkikötő elnevezésű nemzetközi bábfesztivált a határon túli magyar városban.

Gyuricza Ferenc

Az első előadásra e hét péntekén, este hat órától kerül sor a közelmúltban átadott szabadtéri színpadon. A nyitó előadás rögtön különlegességnek ígérkezik, hiszen a hazánkból érkező Sarkadi Bence a Figura című darabban csupán zenei aláfestéssel kelt életre rövid történeteket.

A szeptember 4-ig tartó fesztiválon hét bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. Augusztus 7-én egy svájci társulat adja elő a Hét holló című mesejátékot, augusztus 21-én egy osztrák páros mutatkozik be, három napra rá a belga Figurentheater Vlinders a Piroska és a farkas adaptációjával látogat Lendvára. A házigazdákat három társulat képviseli, augusztus 28-án a Labirint Színház egy szlovén nyelvű darabbal jelentkezik, augusztus 30-án a maribori bábszínház a Farkas és a kisgidák című mesejátékot mutatja be, a záróelőadást pedig a lendvai Pupilla bábszínház tartja Az utolsó repülés címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!