Kultúra

2008.10.14. 02:29

Odaköszönnek: Csaó, Marko!

<b>Nagykanizsa</b> (hba) - Amióta Marko Markovic átvette édesapjától, Bobantól zenekara vezetését, jelentős változáson ment át muzsikájuk. A balkáni alapok maradtak, ám a hangzásvilág sokkal dallamosabb lett.

zaol.hu

A legnagyobb balkáni trombitásnak számító Boban Markovic három évvel ezelőtt adta át a stafétabotot fiának, Markónak, aki már a legújabb, Go Marko Go című albumon is jazz, latin és popzenei elemekkel vegyítette a tradicionális szerb cigánymuzsikát. Marko és csapata a Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál vendége volt a hét végén, itt tudtunk szót váltani az édesapjához hasonlóan virtuóz trombitással.

- A kanizsai jazzfesztiválra Berlinből érkeztünk, ahol négyezer ember előtt játszottunk - válaszolta kérdésünkre Marko. - Mindig szívesen jövünk Magyarországra, úgy érezzük magunkat, mintha otthon játszanánk. Itt már az utcán is megismernek bennünket, közvetlen kapcsolat alakult ki a zenekar tagjai és a magyarországi közönség között. Jó érzés, amikor odaköszönnek, hogy: Csaó, Marko! Meglehet, ez azzal is összefügg, hogy korábban az apám rengeteget dolgozott itt. Szinte azt lehet mondani, hogy Magyarországon népszerűbbek vagyunk, mint Szerbiában.Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál Fotó: Szakony Attila
A fotókra kattintva még több képet talál

Marko csak nemrég vette át édesapjától a zenekar vezetését. A kritikusok már felfigyeltek a csapat zenei világának átalakulására, de a muzsikus további módosításokat tervez, hogy zenéjük még kedveltebb legyen a fiatalabbak körében is.

- Immár három éve vagyok a zenekar főnöke, én irányítom a próbákat, s ma már teljesen más stílusban játszunk. Újabb számokat is készítgetek, egyelőre még demóváltozatban, s valószínűleg még több hangszert szerepeltetek majd az új lemezen. Addig viszont még néhány újdonsággal bővítjük a repertoárunkat. Januárban DJ Chantellel szeretnék egy közös albumot összehozni, zeneileg most ez izgat leginkább.

Ezek is érdekelhetik