Kultúra

2008.04.03. 02:27

A piros váza titka, Presser dalaival

Zalaegerszeg (mh) - Ősbemutató várja a közönséget szombaton 10.30-tól a Hevesi-színházban. A Csetényi Anikó meséjéből, Presser Gábor zenéjével megszülető A piros váza titka cí- mű produkciót a Griff Bábszínház mutatja be.

Magyar Hajnalka

A mese A Mikulás csizmája címen rádiójátékként kezdte pályafutását 1991-ben, s a főszereplők életre keltésében olyan neves előadók vállaltak szerepet, mint Csákányi László, Rátonyi Róbert vagy Kútvölgyi Erzsébet. A művet Horváth Károly, a Griff igazgatója fedezte fel a bábszínpad számára, ő kérte fel Árkosi Árpádot, a debreceni Csokonai-színház Jászai-díjas rendezőjét, vinné színre Zalaegerszegen a mesét. A szombati premier fényét emeli, hogy a tervek szerint Presser Gábor személyesen is részt vesz az eseményen.

A történet, mondhatni, világok találkozásáról szól. A Mikulás, Táltos Pista barátja segedelmével épp az acsavacsák földjére igyekszik, hogy megajándékozza a törzsfőnököt. Eközben azonban az óceán mélyén sötét háború dúl. A legyőzhetetlen Nagy Polip tartja rettegésben a mélység lakóit, akik nem mernek szembeszállni vele. A csápos lény titokzatos módon egy piros vázából meríti erejét, s e rejtély megfejtése a Mikulásra és barátjára vár.

Az előadásban a hagyományos bábjáték és az élő színjátszás elemeivel egyaránt találkozhat az ifjú publikum, a díszletet és a jelmezt Lőrincz Melinda tervezte. A darabban a Griff teljes társulata - Báthory Gábor, Domján Nikoletta, Farkas Attila, Frick Nóra, Pardi Károly, Szívós Réka, Szolnok Ágnes - mellett fellép Wellmann György, a Hevesi Sándor Színház művésze is, aki a Mikulást alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!