Kultúra

2007.12.01. 03:27

Galambok jelképével

Keszthely (há) - A város Fő terén tegnap délben 235 galamb repült a magasba. A gimnázium jubileumi éveinek számát jelző madárraj szimbolikus fénypontja volt a jeles iskolaünnepnek.

Horányi Árpád

A diákok koszorút helyeztek el az alapító és a névadó szobránál, a történelmi távlatú korszakból ismert nagy elődök márványtáblájánál.

A jeles rendezvény egész napos programot kínált, kölcsönös betekintést adva a régieknek az oktatás jelen körülményeibe, majd a kapott munícióval való érvényesülés útjairól hallhattak a mai diákok, a rendkívüli tanórákon. Délben gróf Festetics György szobránál gyűltek össze a jubileumi esemény résztvevői, a Bécsben élő dr. Festetics György, Keszthely város díszpolgára mondott ünnepi beszédet. Szólt arról a látogatásai alkalmával tapasztalt miliőről, amin keresztül a stabil jövő sugárzása érződik.

Délután felavatták a Vajda-plakett falat, amelyre a díjjal jutalmazott kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, jeles patrónusok fényképei kerülnek. Az elismerést a jubileumi alkalommal dr. Festetics György kapta.

Az ünnepet este a Balaton Színházban gálaműsor zárta. (Jubileumi összeállításunk a 14. oldalon.) A távolságok ellenére sem felejtik az alma matert

Ezek is érdekelhetik