Kultúra

2006.07.29. 02:29

Musical, grátisz

Csíkszereda (mti) - Az időjárástól függetlenül, mindenképpen bemutatják a Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye nyomán készült musicalt szombaton Csíksomlyón, a pünkösdszombati zarándoklat színhelyéül szolgáló Hármashalmon.

nincs nev

Két év óta tervezzük, hogy az Egerben nagy sikerrel játszott musicalt Erdélyben, Csíksomlyón is bemutassuk - jelentette ki csíkszeredai sajtótájékoztatóján Blaskó Balázs, a szervező Agria Nyári Játékok vállalkozás vezetője. Mint mondta, a hosszú egyeztetések eredményeként és a támogatók jóvoltából sikerült elhozni a produkciót Csíksomlyóra, bemutatni azon a helyen, ahol tízezrek, százezrek nézték már meg az István, a király, a Megfeszített, valamint a Napba öltözött leány című produkciókat. A cégvezető - aki a színpadon Szulejmán szultánt alakítja - elmondta, hogy a műszaki csapat már építi a díszleteket az előadás színhelyén, szerelik a hang- és fénytechnikát, ezzel párhuzamosan zajlanak a próbák. Az egri társulat 80 tagú tánckarához csatlakozik a helyi Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes húsz táncosa, a csatajeleneteket az egri Vitézlő Oskola és a Végeknek Tüköri Haditorna Egyesület tagjai, valamint a helyi lovas íjászok teszik élethűvé. Az Agria Nyári Játékok által színre vitt mű alkotói Várkonyi Mátyás, Béres Attila és Moravetz Levente. A művészek a fellépést ingyen vállalták a helyieknek ajándékba szánt, díjtalan belépésű előadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!