Külföld

2011.10.25. 11:25

Eltemették Kadhafit: titokban marad a sír helye

Miszráta/Kairó/Doha/Tripoli - Ismeretlen helyen, vallási szertartással eltemették kedden hajnali öt órakor Moammer Kadhafi volt líbiai vezetőt, fiát, Muataszimot és Abu Bakr Júnisz Dzsáber volt védelmi minisztert néhány rokon és tisztségviselő jelenlétében - közölte a miszrátai katonai tanács szóvivője.

MTI

Robbanás egy líbiai üzemanyagraktárban, sok halott

Több mint ötvenen meghaltak, amikor robbanás történt egy üzemanyagraktárban a líbiai Szirtben - jelentette kedden az Al-Arabija hírtelevízió.

A robbanás, amelyet nem merénylet, hanem rövidzárlat okozott, még hétfőn este történt. A halottakon kívül legalább ötven ember sérült meg a detonáció és a tűz következtében. A robbanás akkor következett be, amikor több tucatnyi autós állt sorba a raktár előtt, hogy feltankolja járművét, illetve gázpalackot vásároljon. Szirtben az utóbbi hetekben súlyos harcok dúltak Kadhafi erői és a felkelők csapatai között, ennek következtében az ellátási helyzet jelentősen romlott.
A tüzet egyelőre nem sikerült megfékezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!