Külföld

2016.03.23. 18:05

Brüsszeli robbantások - Sajtóhírek szerint Najim Laachraoui lehetett a második repülőtéri robbantó

A rendőrség által már korábban is körözött belga Najim Laachraoui lehetett a második, eddig azonosítatlan öngyilkos merénylő, aki az előző nap felrobbantotta magát a brüsszeli nemzetközi repülőtéren - jelentette a De Standaard című napilap névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva.

A belga szövetségi főügyész délután azt közölte, hogy a két repülőtéri robbantó közül az egyik Ibrahim el-Bakraoui, akinek a testvére, Khalid a városközpontban robbantotta fel magát kedden egy metróállomáson. Frédéric Van Leeuw elmondta, a hatóságoknak még nem sikerült azonosítani az Ibrahim el-Bakraouival együtt érkezett, a repülőtér kamerái által rögzített másik két embert, akik közül az egyik felrobbantotta magát, a másik pedig feltehetőleg elbizonytalanodott és elmenekült.

A sajtó korábban arról számolt be, hogy a novemberi párizsi terrortámadások miatt is keresett Najim Laachraoui volt az, aki elmenekült a repülőtéren, azonban ezt nem erősítették meg a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!