Külföld

2012.02.16. 13:01

Hondurasi börtöntűz: 350-nél több halott

Több mint 350 holttestet szállítottak a hondurasi börtöntűz után a főváros, Tegucigalpa halottasházaiba - közölte helyi idő szerint szerda este a rendőrség, hozzátéve, hogy az áldozatok száma 377-re emelkedhet.

MTI

A legfrissebb adatok szerint 475 fogoly élte túl a pusztító tüzet a Tegucigalpától mintegy száz kilométerre fekvő Comayagua város túlzsúfolt börtönében, őket más fegyintézetekbe viszik át - közölte Pompeyo Bonilla közbiztonsági miniszter.
   
Porfirio Lobo köztársasági elnök háromnapos gyászt rendelt el. Bejelentette, hogy az azonosított tetemeket visszaszállítják a közép-hondurasi városba, a gyászoló családoknak pedig koporsót és pénzt ígért a temetéshez.
   
A tűz okának kiderítését célzó vizsgálat két nyomon folyik: az egyik verzió szerint egy rab gyújtogathatott, míg a másik változat szerint rövidzárlat keletkezhetett. Comayagua legfeljebb ötszáz férőhelyes börtönében 850-nél több embert tartottak fogva a tűzvész idején. Néhány fogolynak a zűrzavart kihasználva sikerült megszöknie.
   
Az ENSZ szerint Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok aránya, s a latin-amerikai ország 24 fegyháza igencsak túlzsúfolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!