Külföld

2011.08.25. 06:25

Megszégyenített enyves kezű gyerek - Ne bízz bennem, tolvaj vagyok

"Ne bízz bennem! Megloplak, mert tolvaj vagyok" - ezzel a felirattal kellet ülnie büntetésül szülei parancsára egy 10 év körüli fiúnak Ausztrália egy forgalmas parkjában.

MTI


A szülők két feliratot is kinyomtattak és kemény táblára ragasztottak, hogy gyereküknek a hátára is jusson. "Kiegészítőként" jókora műfüleket húztak fiuk sajátjaira. Miközben a fiú lehajtott fejjelt ücsörgött Townsville városának parkjában egy padon, szülei a közelében piknikeztek. A gyereknek "sikere" volt: jó páran nevettek rajta, köztük korabeli fiúk, több család azonban felháborodott a büntetésen, egy asszony pedig egyenesen a gyermeksegélyvonalat hívta.
   
Az anya ennek ellenére helyesnek ítéli lépését.
   
"Három éve kínlódunk a fiunkkal, hogy leszoktassuk a bolti lopkodásról, de hiába. Elcsen mindent, amire csak ráteheti a kezét. Már elcipeltem a rendőrségre is, végigvezettettem a cellasoron a rendőrökkel, de semmi foganatja nem volt. Végső megoldásként folyamodtam a megszégyenítéshez. Remélem ebből már tanult" - idézte az anyát a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!