Külföld

2011.07.07. 09:37

Feltételezett al-Kaida-tagok gyilkoltak meg jemeni katonákat

Lesből lelőttek tíz jemeni katonát az al-Kaida terrorhálózat feltételezett tagjai az arab ország azon déli tartományában, ahol különösen erős a jelenlétük és a székhelyét el is foglalták - közölte csütörtökön egy katonai forrás és szemtanúk.

MTI

   
A civil ruhás katonák gépjárművön utaztak szerda este Loder várostól északra, amikor három fegyveres lesből tüzet nyitott rájuk. Csak a járművezető maradt életben, de ő is megsebesült. A támadók - amíg a helyszínen voltak - nem engedték meg a helyi lakosoknak, hogy elvigyék a holttesteket, csak azt, hogy a sebesült sofőrt kórházba szállítsák - közölte egy szemtanú.
   
A loderi kórház egyik tisztségviselője megerősítette, hogy beszállították hozzájuk a sofőrt, valamint később a tíz holttestet is.
   
Az al-Kaida helyi szárnya kihasználta a hónapok óta tartó rendszerellenes tüntetések miatt bizonytalan belpolitikai helyzetet, és május vége óta megszállva tartja a déli Abján tartomány székhelyét, Zindzsibárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!