Külföld

2011.01.11. 18:27

Szervekkel kereskedett egy török orvos?

Törökországban letartóztattak egy orvost, akiről azt gyanítják, hogy több tucat operációt végzett el Koszovóban egy állítólagos nemzetközi, illegális szervkereskedelmi hálózat tagjaként.

MTI

   
Az Anadolu hírügynökség szerint a rendőrség megkezdte a kedden, Isztambulban elfogott Jusuf Sonmez kihallgatását. A múlt héten Jonathan Ratel európai ügyész Koszovóban egy tárgyaláson elmondta, hogy külföldről szegény emberek özönlöttek be Koszovóba hamis ígéretektől elcsábítva, hogy fizetni fognak nekik a veséjükért. A szerveiket azután illegális átültetésekhez adták el.
   
Ratel szerint Sonmez "kulcsfontosságú sebészként" vett részt a műtétekben, amelyeket a koszovói főváros, Pristina peremén, egy magánklinikán bonyolítottak le.
   
Szerbiában régóta igyekszenek bebizonyítani, hogy egy koszovói bűnbanda fogságba esett emberek szerveit is kioperáltatta, és a fekete piacra dobta. Az Európa Tanács vitára alkalmasnak találta a saját jelentéstevője összeállítását a kérdésről. Az ügyben érintett lehet Hasim Thaci koszovói kormányfő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!