Külföld

2010.12.28. 09:51

Menetiránnyal szemben száguldott egy részeg kamionos

Menetiránnyal szemben száguldozott egy részeg kamionos hétfőn este Szlovákiában. A Markíza kereskedelmi televízió kedd reggeli jelentése szerint az eset Nagyszombat és Trencsén között, az autópályán történt.

MTI

A rendőrség késő este kilenc óra után kapta a riasztást, hogy az autópályán egy kamion nagy sebességgel a menetiránnyal szemben hajt. A rendőrség - miután azonosította a kamion helyzetét - elterelte, illetve leállította a sztrádán a forgalmat, majd Vöröskőnél (Cerveník) sikerült a száguldozó kamiont is megállítani. A nagy hideg ellenére mindössze lenge alsóneműbe öltözött férfi sofőr szemmel láthatóan részeg volt, s vérében 2,29 ezreléknyi alkoholt találtak.
   
Az ötvenéves hivatásos gépkocsivezetőnek azonnal elvették a jogosítványát, s akár öt év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá alkoholos állapotban való vezetés és közveszélyes viselkedés miatt - közölte Martina Kredatusová nagyszombati rendőrségi szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!