Külföld

2010.04.30. 15:22

Savval fröcsköltek le három lányt az elmaszkírozott motorosok

Iszlámábád - Savval fröcsköltek le az utcán három lányt Pakisztán egyik falujában elmaszkírozott motorosok - közölte pénteken a rendőrség.

MTI/AP

A 8, 14 és 20 éves lányok hazafelé tartottak még csütörtök délután, amikor a tettesek rájuk támadtak. Mindhárman égési sérüléseket szenvedtek, de az életük nincs veszélyben. A legnagyobbat Kvetta kórházába kellett szállítani a jobb ellátás érdekében. Az eset Beludzsisztán tartományban történt.
   
A vidéki Pakisztánban nem ritkák a nők elleni ilyen támadások; tavaly mintegy háromszáz hasonló eset volt. A tettesek általában a férjek vagy családtagok, akik ellenzik, hogy a nők szabadon az utcára mehessenek, de azokat is így "büntetik", akik nem akarnak férjhez menni a család által kiválasztott jelölthöz, vagy nem tudnak fiút szülni, esetleg csak rosszul főznek. A támadók az ósdi törzsi szokásokra és törvényekre hivatkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!