Külföld

2009.12.18. 15:52

Nincsenek emberi maradványok Garcia Lorca feltételezett sírjában

Nem találtak emberi maradványokat abban a feltételezett tömegsírban Spanyolországban, amelyről azt gondolták, hogy Federico Garcia Lorca meggyilkolt költő végső nyughelye - jelentették be hivatalos spanyol források pénteken.

zaol.hu

Garcia Lorcát az 1936-tól három éven át tomboló spanyol polgárháború első napjaiban végezték ki, sírját Spanyolország déli részén, Granada közelében keresték. A szakértők azonban kéthavi ásatás után bejelentették: semmilyen emberi maradványra nem találtak. Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy "ezen a területen soha nem voltak temetések" - közölték szakértők.

A munkálatok során nem találtak sem csontokra, sem pedig ruhafoszlányokra. Hasonlóképpen nem lelték nyomát lövöldözésnek sem - tájékoztatott a Andalúzia tartomány igazságügyi minisztere.

A pénteken közölt hír azt jelenti, hogy a polgárháború egyik legnagyobb rejtélye - vagyis, hogy hol van eltemetve az író - továbbra is megoldatlan maradt.


Forrás: MTI/EFE/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!