Külföld

2009.11.19. 15:52

Megdőlt a krimiolvasás világrekordja!

Felállította a krimiolvasás új világrekordját Arnd Rühlmann bambergi színész-kabaréénekes: 62 órán keresztül olvasott fel bűnügyi történeteket Bambergben.

zaol.hu

Bár eredeti célját, hogy 72 órán keresztül olvasson fel egyhuzamban, nem sikerült elérnie, mivel egy megfázás miatt abba kellett hagynia az olvasást, a "vendégolvasók" gondoskodtak arról, hogy a háromnapos olvasási maraton kitartson a tervezett időpontig az E.T.A. Hoffmann Színházban.
   
Rühlmann és negyven társa szombat estétől óta mintegy kétezer oldalról kereken háromszáz krimit olvasott fel. Az ötletgazda 62 órát teljesített egyedül - olvasását kétóránként tízperces mosdó- cigaretta- és ebédszünetekkel szakította csak meg, ilyenkor segítői olvastak fel helyette.
   
Az ezt megelőző hivatalos Guinness-rekordot 2002-ben Münchenben állították fel ötven órával. Akkor száz szerző 30-30 percet olvasott fel saját művéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!