Külföld

2009.07.27. 14:54

Ausztria miatt (is) aggódhatunk? - Száz fölé emelkedett az új-vírussal fertőzöttek száma a sógoroknál

Bécs - Száz fölé emelkedett a hét végén Ausztriában az újinfluenzás esetek száma - jelentette be hétfőn az osztrák egészségügyi minisztérium.

zaol.hu

Péntek óta húsz esetben erősítették meg a vizsgálati eredmények a fertőzésgyanút. Ezzel összesen 117-re nőtt azoknak a száma az országban, akik a fertőzések terjedésének kezdete, április óta elkapták a H1N1-es vírust.

Az új fertőzöttek nagy többsége nemrég tért haza Ausztriába spanyolországi nyaralásáról, Ibizáról vagy Mallorcáról. Egy-egy beteg az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, illetve Mexikóban fertőződött meg.

Az ausztriai újinfluenzás megbetegedések lefolyása továbbra is enyhe, több beteg be sem lázasodott.

A világon eddig 159 ezer 224-en fertőződtek meg a vírussal, a halálesetek száma 979. Hétfőn két újabb ország, Szaúd-Arábia és Izrael adott hírt a határai között történt első újinfluenzás halálesetről.

Az Európai Unió országaiban közel negyvenen haltak meg, a legtöbben Nagy-Britanniában. Spanyolországban négy, Magyarországon egy halálos áldozata volt a betegségnek.

Forrás: MTI

Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!