Külföld

2009.05.26. 14:02

Diego aláírt a Juventushoz

Bréma - A Juventus öt évre leigazolta kedden a brazil Diegót, akiért becslések alapján 24,5 millió eurót fizet az UEFA Kupa-döntőben vereséget szenvedett német Werder Bremennek.

zaol.hu

A 24 éves irányító szerződése a klub közleménye szerint július 1-én lép érvénybe, s 2014. június 30-án jár le. A Juventus három részletben fizeti ki a brémaiaknak a 24,5 milliós vételi díjat: 14 millió eurót július 1-én, további 5,5 milliót egy évvel később, a fennmaradó 5 milliót pedig 2011. július 1-én utalja át. A torinóiak további 2,5 millió eurót kötelesek fizetni a németeknek, ha a játékos megfelelően teljesít a csapatban.    
    
"Mostantól csak a szombati kupadöntőre szeretnék összpontosítani, hiszen a lehető legszebben akarok búcsúzni a Werder szurkolóitól" - nyilatkozta Diego.    
    
"Komoly futballmúltja van, annak ellenére, hogy még mindig csak 24 éves" - mondta az új szerzeményről Jean-Claude Blanc, a Juventus általános igazgatója.
    
Az idén az UEFA Kupa mellett a Német Kupában is döntős brémaiak 2006-ban 6 millió euróért vásárolták meg őt az FC Portótól.


Forrás: MTI/Reuters/dpa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!