Nézz az ég felé

2018.08.17. 08:55

Tűzijátékok a Balaton körül

Augusztus 20. nem múlhat el tűzijáték nélkül, és természetesen a Balaton körül is rengeteg helyen nézhetik meg az ünneplők ezt az égi látványosságot.

likebalaton.hu

Azonban, aki tűzijátékot akar látni, annak nem árt résen lennie, hiszen vannak helyek, ahol már augusztus 19-én fellövik az égre a rakétákat. A likebalaton.hu összeszedte, hogy hol és milyen időpontban lehet látni tűzijátékot.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dGONc5_vmSk

 

Balatonboglár

Balatonbogláron a Platán strandon a Boglári Szüret keretében rendezik meg a hagyományos ünnepi tűzijátékot, amelyet augusztus 19-én este 10 órától lehet megnézni. A látványos tűzijátékot itt lézershow is kíséri, érdemes lesétálni tehát a partra, ahol a vízen tükröződő fényeső felejthetetlen élményt nyújt majd a közönségnek.

Fonyód

Fonyódon a Szent István Napok keretében három napos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket a Balaton parton. Lesz koncert, táncház néptánc, az elmaradhatatlan tűzijáték pedig 20-án este 10 órától láthatja majd a közönség.

Zamárdi

Zamárdiban augusztus 18-20 között rendezik a Nemzedékek Fesztiválját a Kossuth utcai rendezvénytéren. Augusztus 20-án 20 órától Stone koncert lesz, 21 órakor pedig ugyanitt tűzijátékra várják az érdeklődőket.

Tűzijáték Siófokon

A balatoni térség legnagyobb tűzijátékát Siófokon tartják augusztus 20-án. Az évtizedek óta hagyományos tűzijátékra minden évben rengeteg turista érkezik a nyár fővárosába. A magasra lőtt, színes, zenével kísért ünnepi játékot sokan nézik a vízről, a hajózási cég például tűzijátéknéző séta- és bulihajó indít a siófoki kikötőből ezen a napon. Mások a Víztoronyból vagy éppen az óriáskerékről figyelik a légi petárdákat és bombákat. A tűzijáték a négy napos Bor és Kenyér Ünnepének záró eseménye, helyszíne a hajóállomás melletti Rózsakert, ahol 19 órától a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.

Badacsonyi fényvarázs

Badacsonyban augusztus 19-én tartják az ország leglátványosabb vitorlás felvonulását és vízi parádéját. A feldíszített, kivilágított vitorlások felvonulása közben este 10 órától a mólóról csodálhatjuk meg a tűzijátékot.

Hévízi tűzijáték

A Hévízi Borünnep zárásaként az Ace of Base zenekar énekesnőjének koncertje után lesz a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték. Egy pohár proseccoval a kezünkben élvezhetjük a Deák téri forgatagból a csodaszép fényeket.

Keszthelyi tűzijáték

Keszthelyen is tűzijáték zárja az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Az ír kocsmazenét játszó Firkin zenekar megalapozza a hangulatot a21 órakor kezdődő parádéhoz. A tűzijátékot a Balaton partról érdemes néznünk.

Veszprém

Veszprémben is rengeteg program vár mindenkit augusztus 20-án, a tűzijátékot a Holdviola koncertje után este 9 órakor nézhetik meg az érdeklődők az Óváros téren.

Balatonfüred

Balatonfüreden szintén nagyon látványos tűzijátékra lehet számítani. A rakétákat augusztus 20-án este 10 órától a partról kezdik fellőni, nagyon szép látványban lesz része azoknak, akik lesétálnak a Balaton partjára és onnan nézik majd meg az eseményt.

További helyszínek és időpontok (mind augusztus 20-án):

Balatonberényben este 10-kor kezdődik a fény és lézerszínházzal egybekötött tűzijáték a községi strandnál.

Balatonmáriafürdőn este 10.30-kor indulnak az ég felé a rakéták a központi strandon.

Balatonszemesen a zenepavilonnál a koncertek után este 10-től látható a tűzijáték.

Csopakon a Rulett együttes műsora után 10 óra körül kezdődik a tűzijáték.

Balatonföldváron a Jubileum téren és Tapolcán a Köztársaság téren este 9-kor indul a tűzijáték.

Balatonvilágoson, a Magas-parton 21.30-kor kezdődik a tűzijáték és lézershow.

Összesítve itt találhatók a Balaton környéki tűzijátékok és az augusztus 20-i programok. Értesültünk a likebalaton.hu oldaláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!