Önkormányzati és egyesületi összefogás

2018.06.04. 07:00

Kutyasuli és agility pálya épült Zalaegerszegen

A városi önkormányzat anyagi segítségével és támogatásával vált valóra a Göcsej Kutyaklub tagjainak többéves vágya vasárnap délután a kaszaházi városrészben, a Zala-réten.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor

Itt adták át ugyanis a kutyasulit és agility pályát, amely a gazdiknak és az ebeknek nyújt közös kikapcsolódási lehetőséget. A négylábúaknak játékos fejlesztő foglalkozásokra is módjuk nyílik.

– Majdnem egyéves előkészítés végére értünk azzal, hogy átadhatjuk ma a rendeltetésének a létesítményt, amely valójában kutyás élménypark lett – mondta dr. Gombos László állatorvos a Göcsej Kutyaklub vezetése nevében.

Fotó: Katona Tibor

– Tavaly egyeztettünk a pol­gármesteri hivatalban, hogy megvalósíthassuk az elképzelést, miszerint legyen hely a gazdáknak és a kutyáknak az önfeledt játékra, ahol nem zavarnak senkit. A szabadtéri elfoglaltság bizonyítottan jót tesz mindkét félnek, itt szakember is rendelkezésre áll ahhoz, hogy szakszerű tanácsokat kapjanak a zalaegerszegiek.

Három év után épp most készül ebfelmérés, ezért nem tudni, hogy hány négylábú ugatós él Zalaegerszegen, de ha felidézzük, hogy az országban a hírek szerint több mint egymillió kutya van a háztartásokban, bizonyosan több ezer található Egerszegen is.

– Ilyen felszerelt, bekerített, játékokkal ellátott kutyafuttatóról nem tudok, Budapesten van csak hasonló – mondta dr. Gombos László, amikor szóba került: Zalaegerszeg a kutyák és gazdáik komfortérzetéhez is hozzájárult a létesítmény támogatásával.

– A kutyák egymás közti konfliktusmentes viselkedését nemcsak tanulmányozni, de tanulni is lehet itt?

– Ma már nem kérdés, hogy élettér kell az energiáik levezetéséhez, hiszen sokan élnek lakásban, s az is természetes, hogy a gazdi figyeli a saját, közösségbe hozott kutyáját. A békés egymás mellett éléshez természetesen igyekszünk segítséget nyújtani itt is.

A kutyasulit Gecse Péter alpolgármester avatta fel, őt kislánya nyaggatja épp kutyáért, biztosan beadja a derekát. Az egyesület jelezte, magára vállalta a Zala-réten található terület gondozását, karbantartását, rendben tartását.

Ottjártunkkor például a Kertvárosban élő hároméves labrador fajtájú Ciprián vette birtokba a rámpákat, hintákat, bújtatókat gazdájával, Pintérné Ágival, de kilátogatott a menhelyről mentett, Balto névre hallgató hároméves keverék is, vele kis gazdák, Sebestyén Szonja és Zalavári Lola érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában