Kosárlabda

2011.01.14. 16:44

Szombaton a ZTE NKK és a ZTE KK is itthon játszik bajnokit

Szombaton a megyeszékhely mindkét NB I A-csoportos kosárlabdacsapata pályára lép a Városi Sportcsarnokban: a ZTE NKK 16.45-kor az FTC-t fogadja, míg a Zalakerámia- ZTE KK 19 órától a Pécsi VSK ellen játszik.

Bóbics László

A ZTE NKK gárdája a Ferencváros jó erőkből álló együttesével méri össze tudását. Nehéz mérkőzés vár a lányokra mert a fővárosiak egyre egységesebbek.

– Hazai pályán játszunk, de a vendég Ferencváros a találkozó esélyese – jelentette ki Gáll Tamás, az egerszegiek vezetőedzője. – Válogatott játékosaik vannak, jó légióssal rendelkeznek, Farkas Sándor személyében remek edző vezeti őket, nem túlzás tehát, hogy a szezon végén a dobogó közelébe vágynak. Nálunk sajnos Hersics Adrienn még mindig nem tud játszani, a többi, kisebb sérüléssel nem foglalkozunk. Az erősségünk a motiváltság és az egység, remélem ebből a meccsből is ki tudjuk hozni a maximumot. Várhatóan a szokottnál több néző foglal helyet a lelátón, s ez minden bizonnyal feldobja majd a lányokat. A kettős meccseknek más a hangulata, ilyenkor sokkal jobban készül mindenki – bár nekem eddig sem lehetett panaszom a lányok elszántságára.


A zalaiak óvatossága érthető, hiszen a Fradi játékereje nagyobb, főleg azok után, hogy a röpke téli szünetben is erősítették keretüket. A ZTE NKK ugyanakkor nagyot tudna „lépni” egy ilyen fontos meccs megnyerésével, megerősíthetné helyét a tabellán a szűk élboly mögött. Arról nem is beszélve, hogy a minél jobb pozíció megszerzéséért folytatott nagy harcban jól jönne egy bravúr.

A Zalakerámia-ZTE KK férfiaknál címvédő gárdája sem mehet biztosra szombat este, mert a vendég baranyaiak Szrecsko Szekulovics irányítása alatt egyre masszívabban védekeznek. Sőt, a legutóbbi fordulóban már a „gólgyártással” sem volt gondja a PVSK-nak, hiszen 104-84-re győzte le a Szeged gárdáját. A légiós Elamin kirobbanó formában játszott, 47 pontot szórt, ráadásul úgy, hogy közben hatszor a 3 pontos vonalon túlról talált a gyűrűbe.


– Szerencsére a salgótarjáni túra úgy sikerült ahogy szerettük volna – mondta Kámán Tamás, a ZTE KK csapatkapitánya. – Magabiztosan nyertünk, senki sem sérült meg és ami még fontos, mindenki kapott játéklehetőséget. Kiegészült a keret, szerencsére már mindenki egészséges és ez azért is fontos, mert a trénigeken tudjuk gyakorolni azokat az elemeket, amiket a találkozókon szeretnénk alkalmazni. Lassan talán kezdünk visszarázódni az év eleji ritmusba.

– A szombati vendég viszont mind egységesebbnek tűnik.

– Bizony, nagyon oda kell figyelnünk, mert számos jó eredményt értek el a pécsiek, a Szegedet is nagyon magabiztosan verték meg. Néhány játékosuk pedig egészen jó formában van. A legjobb nyolc közé kerülésért fontos lenne győzni, illetve az újabb sikerrel lépegethetnénk talán tovább előre. Úgy készülünk mint mindig, a szakmai stáb elemzi az ellenlábas játékát, majd átbeszéljük a fontos tudnivalókat: melyik pécsi játékosnak mi az erőssége és hol vannak a gyenge pontjaik. Ezt követően pedig az a legfontosab, hogy végre is tudjuk hajtani az edzői utasításokat a pályán. Nagyon reméljük, hogy újabb győzelmet könyvelhetünk el a hét végén.


LAZICS UTÁN BENCZE A FALCÓNÁL?
A férfi kosárlabda élvonalban jelenleg 9. szombathelyi Falco KC honlapján pénteken  jelentették be: a klub közös megegyezéssel szerződést bontott trénerével, Nikola Lazicscsal. A csapatot Csátaljay Gábor vette át, s vélhetően szombaton, a Körmend elleni vasi rangadón is ő ül majd a kispadon. Az utódlás kérdése még nyitott, ám híreink szerint a Szeged női csapatánál épp egy hete felmondott Bencze Tamás, a ZTE korábbi játékosa, a Z. Volán trénere, ex-szövetségi kapitány is esélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!