Kosárlabda

2010.05.16. 17:51

A Paks lesz a ZTE KK ellenfele a döntőben!

A bajnoki címvédő Paks hazai pályán óriási küzdelemben 80-79-re győzött a vendég Körmend ellen az elődöntő ötödik felvonásán. Ezzel az atomvárosiak csapata 2-0-ról fordította meg a párharcot és jutott teljesen megérdemelten a döntőbe, ahol a Zalakerámia ZTE KK várja "tárt karokkal".

Urbanics Pál

A Paks a hajrában fordította a maga javára a mérkőzést, amelyen szinte végig vezetett a vendéggárda. A kosárlabda szépsége és tragédiája is egyben, hogy 2 másodperccel a vége előtt a körmendi Aliakszejev közeli dobása táncolt a gyűrűn, végül mégsem esett be...

A Zalakerámia ZTE KK az alapszakasz 12. fordulójában otthon, elsősorban Kámán Tamás remek játékának köszönhetően 73-68-ra nyert. Az egerszegiek kapitánya akkor 20 pontot, közte három triplát dobott. A 24. fordulóban a ZTE kikapott Pakson 63-54-re, igaz tét nélküli mérkőzésen, hiszen eddigre már alapszakasz-győztes volt a zalai gárda.

A bajnoki döntő első mérkőzésére szerdán kerül sor Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!