Kosárlabda

2015.01.21. 14:25

Vadmacskák: tökéletes évnyitó

Nagykanizsa - Nagy különbségű győzelemmel kezdte meg a 2015-ös esztendőt a Kanizsai Vadmacskák amatőr NB I-es női kosárlabda csapata, melynek „áldozata” a Soproni MAFC-NYME volt.

Kühne László

Ugyan a vendégek szerezték a mérkőzés első kosarát, de újfent bebizonyosodott, hogy kosárlabdában egy 2-0-ás előny még nem jelent semmit. A folytatásban a vendégek csak a 8. percben tudtak újabb pontokat elérni, miközben a kanizsaiak fölénye egyre nyomasztóbbá vált. Többek közt Fekete Csilla és Herman Aliz hárompontosainak köszönhetően fokozatosan és folyamatosan nőtt a különbség a két együttes között. A folytatásban továbbra is érvényesült a hazaiak nagyobb tudása, és nem túlzás kijelenteni, hogy az összecsapás már jóval az előtt eldőlt, hogy a játékvezetők véget vetettek volna az első félidőnek.

Hegyi Vivien 11 ponttal járult hozzá az elsöprő győzelemhez. Fotó: Szakony Attila

Nagyszünet után Fekete és Fuisz Viktória voltak a legeredményesebbek hazai oldalon, a Vadmacskák főleg gyors lerohanások végén szerezte kosarait. A 25. percre már 40 ponttal „ment" a KVSE, a teljesen egyoldalú összecsapás hazai szempontból ekkor már gyakorló mérkőzés színezetet öltött. A zalai csapat koncentrációja azonban ettől függetlenül nem lankadt: a záró tíz percben is jól működött a Vadmacskák védekezése, a megszerzett labdákból pedig gyors és könnyű kosarakat tudtak elérni.

Kanizsai Vadmacskák SE– SMAFC-NYME 105-37 (29-6, 25-12, 21-12, 30-7)

Nagykanizsa, Cserháti-csarnok, 50 néző. Jv.: Mintál, Bálind A.

Kanizsa: Fekete (24/6), Fuisz (20), Herman A. (13/3), Kardos (10), Hegyi (11/6). Csere: Horváth E. (10), Bernáth (4), Nagy D. (8), Buti (2), Székely (3), Karancz. Edző: Zsámár Krisztián.

Jók: az egész csapat.

Zsámár Krisztián: „Az év első felnőtt bajnokiján roppant biztos győzelem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!