Kosárlabda

2012.04.27. 06:15

ZTE NKK: magasabbra tennék a lécet

Zalaegerszeg - A negyedik helyen fejezte be a női kosárlabda NB I A-csoportjának 2011-2012. évi küzdelmeit a ZTE NKK együttese, mellyel teljesítette az eredeti célkitűzést, hiszen a terv a legjobb négy közé kerülés volt. A klubnál tegnaptól már a jövőt építik és a nemzetközi szereplést is fontolgatják.

Kerkai Attila

Szerda este a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban kissé csalódott, ám mégsem teljesen elkeseredett zalai játékosok-kal találkoztunk. A ZTE NKK 84-69-re kikapott a Pécs2012 együttesétől, így nem sikerült számára a duplázás , vagyis, hogy két egymást követő évben is bronzérmes legyen. A mindent eldöntő harmadik összecsapáson a harmadik negyed végéig teljesen nyílt volt a küzdelem, ám a végén - el kell ismerni - jobb volt a Pécs. Zsovár Orsolya a zalaiak egyik legjobbja volt szerdán, és az egész szezon-ban is, aki szerint kissé elfáradtak a végére...

- Egy-két hibát elkövettünk az utolsó negyedben, amit kihasznált a Pécs, s talán a fáradtság is kijött rajtunk - idézte fel az utolsó percek eseményeit. - Egy sportoló nem lehet elégedett, ha veszít, ráadásul szerettük volna ismét megszerezni a bronzot. A csapat mindent megtett ezért és a bajnokságban is, hiszen összességében kiegyensúlyozott szezonunk volt.


Gáll Tamás vezetőedző hasonlóan látta a vereség okát, viszont azt is hozzátette: le-het, hogy két labdán múlt minden.

- Voltak helyzeteink, de a külső dobások nem jöttek be, a másik oldalon viszont igen, ami egy kicsit az egész mérkőzésre is jellemző volt - boncolgatta a vereség okát. - A harmadik negyed végéig lőtávolon belül voltunk, ha akkor mi dobunk két kosarat, talán új erőre kapunk. Így sem kell panaszkodnom, mert nem lélektelen és gyenge játékkal kaptunk ki, hanem azért, mert most jobb volt a Pécs. Hozzáteszem, a máso-dik mérkőzésen pedig ránk volt igaz mindez. Leginkább az tetszett, hogy a pécsi közönség ellenünk szurkolt, ami a mi játékunk elismerése is, hiszen komoly riválist láttak bennünk. Az pedig, hogy a minket elkísérő negyvenfős szurkolócsoport is komolyan hallatta a hangját Pécsett, a szezonbeli teljesítményünkre is feltette a koronát. Mert bár elégedett nem lehetek teljesen, hiszen nem szereztük meg a bronzérmet, de azért jó szezonunk volt.

A jövővel kapcsolatban Gáll Tamás elmondta: mostantól a csapat építésére koncentrálnak. Mégpedig azért, mert valamennyi játékosnak lejár a szerződése április végén - évek óta ez a gyakorlat a csapatnál, hogy egy szezonra szerződnek -, ami persze nem jelenti azt, hogy gyökeresen átalakulna a keret. Sőt, szeretnék, ha maradnának a lányok, s még mást is... Erről már Tóth László szakosztályvezetőt kérdeztük, aki beavatott bennünket az elképzeléseikbe.

- Voltak már megbeszéléseink, hogy a csapat szponzorációját egy kissé megemeljük - hallottuk tőle. - Éppen azért, hogy jövőre még nagyobb esélyünk legyen mondjuk a bronzérem kiharcolására is. Erősítésben is gondolkodunk, elsősorban a magyar piacról, de természetesen légiós is szóba jöhet megfelelő ár-érték arányban.


ÉRDEKELHETI ŐKET A KUPAINDULÁS
Szó esett a nemzetközi szereplés lehetőségéről is, hiszen a ZTE NKK tulajdonképpen jogot szerzett az Európa-kupában való részvételre. Egy esztendeje nem élt ezzel, most talán igen, ám Tóth László csak „halkan” beszélt erről. Arról viszont kissé „hangosabban”, hogy a körvonalazódó közép- európai női ligában történő szereplés érdekelné őket. Egyelőre az elképzelések arról szólnak, hogy országonként két csapat indulhatna, ha ez a szám több lesz, akkor a ZTE NKK komolyan megfontolná a részvétel lehetőségét...



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!