Kosárlabda

2012.03.28. 18:41

Javult a ZTE KK, tartalékolt az Albacomp

Székesfehérvár – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában, az alapszakasz 24. körében szerdán este az Albacomp vendége volt a Zalakerámia-ZTE KK. A találkozót a vendéglátók nyerték meg.

Bóbics László

Albacomp–Zalakerámia- ZTE KK 77-69 (18-13, 11-10, 28-22, 20-24)
Székesfehérvár, 1700 néző. Jv.: Forrai, Szabó G., Németh.

Albacomp: Simon (8), El- Amin (16/3), Bódi (7/3), Hendlein (15), Keller Á. (11). Csere: Juhos (12/6), Chism (8), Supola (-), Madár (-). Edző: Braniszlav Dzunics.
ZTE: Kelley (7/3), Gáspár (6), Whitworth (25/12), Henderson (19/12), Tóth G. (6). Csere: Kinter (6), Vertetics (-), Baki (-). Edző: Heinrich Róbert.


Szerdán késő délelőtt derült ki, hogy a mérkőzés nem 19, hanem 18 órakor kezdődik. A változásról az egerszegi klub vezetői elfelejtették értesíteni a sajtót, de még a honlapjukon sem tájékoztatták a nagyérdeműt.

A hazaiak kezdtek lendületesebben, ahogy ez várható is volt. Nem alakult ki „nagy játék”, főleg úgy nem, hogy már 15-6-ra is vezettek Simon Balázsék. Aztán szorosabb lett az első tíz perc, a második pedig a pontokat tekintve nagyon vérszegényre sikeredett. Két gyengébb női csapat sem lehetett volna igazán büszke a részeredményre... Igaz, védekezésben mind a két gárda megpróbált jó teljesítménnyel kirukkolni.

A fordulást követően nagyot változott a helyzet, Dzunics mester valószínűleg alaposan megmosta tanítványai fejét a szünetben, mert a 29. percben már 57-42-re vezettek a hazaiak. A változás viszont nem tartott sokáig, mert amikor már magabiztosan vezettek a hazaiak, csak annyit adtak ki magukból, amennyi kellett. A meccs legnagyobb vesztese a közönség volt, merthogy alacsony színvonalú találkozót látott. Zalai szempontból viszont akadt pozitívum: nem volt rossz a ZTE teljesítménye, hisz´ megszorongatta a fehérváriakat. Igaz, kérdés marad, vajon mi lett volna, ha éles a meccs. Annyi biztos: némiképp javult a ZTE, de hogy mindez mire lesz elég, majd csak a bajnokság legvégén derül ki.

Papírforma mérkőzés volt, a hazaiak hozták a találkozót, profi módon tartalékoltak a hét végi, Paks elleni, számukra rendkívül fontos találkozóra.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!