Kosárlabda

2011.10.25. 06:29

Lányok, eddig ez ötös!

Rekordgyanús szezonkezdetet tudhat maga mögött a ZTE NKK női kosárlabda-együttese, amely zsinórban ötször nyert. S ha már így alakult, a lányok szeretnének most már ötről a hatra jutni...

Kerkai Attila

- Bevallom őszintén, fogalmam sincs, mikor kezdett ilyen jól a csapat, de megkockáztatom, hogy soha - vélte a szakvezető, aki azt is hozzátette ehhez: - Összességében benne volt a pakliban az ötös győzelmi széria, hiszen köszönhetően a tavalyi harmadik helyezésünknek, az elején gyengébb ellenfeleket sorsoltak mellénk. Ugyanakkor ezért a kiváltságért megdolgoztunk, de tudjuk, hogy egyre nehezebb ellenfelek következnek, így remek alapot ad ez a sikerszéria a folytatásra.

Jelenleg négy csapat (Sopron, Pécs, Győr és persze a ZTE NNK) áll hibátlan mérleggel a tabellán. A helyén van máris az egerszegi csapat? - faggattuk tovább Gáll Tamást.

- Tény, hogy négyen vagyunk már csak hibátlanok a mezőnyben és ha ezt akérdést egy hét múlva teszi fel és továbbra is ugyanez lesz a helyzet, akkor azt válaszolom: igen a helyünkön vagyunk. Szombaton ugyanisaz FTC lesz a vendégünk idehaza, amely komoly kihívást jelent, de úgy készülünk, hogy megőrizzük veretlenségünket - vélekedett a szakvezető.

A kérdés az, nem fizetett-e túl nagy árat a csapat a bajai sikerért? Gáll Tamás - kényszerből - a sérült Zsovárt, Szélesyt és Vargát is pályá-ra küldte, akik nélkül nem született volna meg az újabb győzelem. A héten kide-rül, hogy mennyit vett kiez a lányokból, különösen Zsovár és Varga esetében igaz ez.

A Zalakerámia-ZTE KK együttese 87-50-re kapott ki Kecskeméten, ám nem kell csodálkozni ezen: borítékolható volt ez a vereség, de tegnap érkezett egy jó hír is. A klub vezetése aláírta azt a szerződést, amely lehetővé teszi, hogy egy center érkezzen a csapathoz, így most már az amerikai Chris Hines-ra várnak a megyeszékhelyiek. A 24 esztendős, 204 cm magas játékos a legutóbbi két egyetemi szezonban (NCAA) az Alabama Crimson Tide együttesében játszott. A játékosról kapott tájékoztató alapján annyi tudható róla: hasznos játékos és sokoldalú is, akiben nagy a bizonyítási vágy, hogy a tengerentúlon (azaz Európában) is sikeres kosárlabdázóvá váljon. A döntés már az ő kezében van, de a ZTE KK-nál remélik, hogy a napokban megérkezik a játékos Egerszegre, ami attól is függ, hogy mikor tud repülőre ülni. Mindenesetre úgy számolnak a kék-fehéreknél, hogy a szombati, Körmend elleni találkozón már velük lehet az új játékos.

PERINE-NEL VÉGLEGESÍTETTEK

A légiósoknál maradva, a ZTE KK-hoz a szezonkezdetre érkezett Bryquis Perine esetében úgy szólt a megállapodás, hogy két hét próbajáték után lehet végleges a szerződése. Nos, ez az időszak lejárt, és nem lehetett kétséges a döntés sem: Perine marad a kék-fehéreknél. A szakmai stáb tehát bízik benne, hogy a jövőben is segítségére lesz a csapatnak, s még jobban összekovácsolódik a többiekkel, és a jövőben még egységesebb lehet vele a ZTE KK kosárlabdacsapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!