Kosárlabda

2011.09.20. 08:11

Szép győzelemmel rajtolt a KKK (képgalériával)

Hazai pályán, győzelemmel kezdte az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokságot a Kanizsa KK. A gépgyáriak némi meglepetésre a Nyugati-csoport tavalyi legjobbját verték.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East-B Beton Bonyhád 97-85(18-18, 16-13, 29-19, 34-35)
Nagykanizsa, 250 néző. Jv.: Németh Cs., Horváth A., Németh S.

Kanizsa: Bausz (15), Beák (17/9), Neal (26/6), Zsámár (6), Hoffmann (12). Csere: Murvai (3), Balogh (7/3),Bus (11/3), Tóth O. (-), Lovas (-), Stárics (-). Edző: Kovács Nándor.

Az új csapat tiszteletére szinte teljesen megtelt a lelátó, és aki eljött, nem csalódott. Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, de a vendégek távolról jobban céloztak (6. p.: 6-12). Zsámárék azonban az első tíz perc végéig ledolgozták a hátrányukat. A második negyedet már koncentráltabban folytatták a dél-zalaiak: remekül védekeztek, s ebből adódóan sok lepattanót szereztek, míg a Bonyhád gyors és agresszív játékkal fokozta a nyomást (18. p.: 27-28).



A fordulás után hirtelen megtáltosodtak a hazaiak, felszabadultabban játszottak, s egyre távolabb kerültek az idegessé váló tolnaiaktól (23. p.: 43-31). Az utolsó játékrészben már-már behozhatatlan előnyre tett szert a Kovács-legénység, s ekkor csillogtatta meg igazán a tudását az amerikai Neal, aki közelről és távolról is jól célzott. A hajrában az ellenfél faultokkal igyekezett lassítani a játékot és felzárkózni, ám a kanizsaiak rendíthetetlenek voltak, s megnyerték a közel kétórás, idegőrlő csatát.

Jók: Neal, Beák, Bus, Bausz.

Kovács Nándor: Örülök, hogy irányítani tudtuk a mérkőzést, s a tavalyi csoportgyőztes ellen nyertünk. Hasonló folytatásban bízunk.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!