Kosárlabda

2011.09.09. 07:00

Soproni hétvége

Az első felkészülési mérkőzés után következik az első torna: mától három napon át Sopronban, a Krasznai-kupán vesz részt a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. A gárdával edz, de nem lesz a csapatban Kyle Wilson.

Kerkai Attila

- Wilson magyarországi ügynöke keresett meg bennünket, hogy biztosítsunk egy hétre edzéslehetőséget az amerikai fiú számára. Azt gondolom, tett ő annyit a csapatért, hogy méltányolhatjuk a kérést - fogalmazott a szakvezető. - Természetesen a klub ügyvezetőjének tudtával történt mindez. Egy biztos: Wilson hazánkban szeretne új csapatot találni magának, de az, hogy velünk edz, még nem jelent semmit. Jelenleg nem engedik meg anyagi lehetőségeink a vele történő konkrét tárgyalást, viszont nemcsak mi teszünk szívességet neki, hanem ő is segíti a mi edzésmunkánkat.

A csapat mától a Krasznai-kupán vesz részt, de Kis Attila kijelentette: Wilson nem lép pályára a mérkőzéseken. Nem is lenne értelme ennek, hiszen nem a ZTE KK játékosa, gyakorolni pedig csak azokkal érdemes, akikre az idényben is számít a szakvezetés. S itt térjünk is át konkrétan a ZTE KK együttesére, amely kedden, az első felkészülési mérkőzésen hazai pályán kikapott a Kaposvártól. Vajon miként értékeli mindezt Kis Attila, s mit vár a soproni tornától?

- Az első negyedben gyengén, a másodikban nagyon jól játszottunk, az igazság pedig valahol a kettő között lehet - vélekedett. - Reálisan nézve nem húsz, hanem 5-10 pont volt a két csapat közötti különbség a két légióssal érkező Kaposvár javára. Voltak hibáink, ami inkább abból fakadt, hogy még nagyon a munka elején tartunk, s a játékelemek begyakorlása még nincs olyan stádiumban, hogy zökkenőmentesen menjenek. Ez természetes, így a soproni tornán is ezeket fejlesztjük és gyakoroljuk, s megpróbálunk minél több mérkőzést megnyerni.

A ZTE KK ma 19 órától az osztrák Güssing csapatával találkozik, míg szombaton ugyanebben az órában a Sopron KC, vasárnap 10.15-kor pedig a SMAFC együttese vár a zalaiakra.

A ZTE KK ma 19 órától az osztrák Güssing csapatával találkozik, míg szombaton ugyanebben az órában a Sopron KC, vasárnap 10.15-kor pedig a SMAFC együttese vár a zalaiakra.

Délity vár

A Zalakerámia-ZTE KK csapatból továbbra is hiányzik Délity Bence, akinek a testén egy sérülés elfertőződött és a tályogot kisebb műtéttel kellett eltávolítani. A fiatalember jelenleg varratszedésre vár, s várhatóan egy hét múlva edzhet újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!