Kosárlabda

2011.04.20. 15:01

ZTE KK: leköszön a szakosztályvezetés

Mint korábban megírtuk, az új felügyelőbizottság létrejöttével egy új működési struktúrára tér át a ZTE KK Kft., így az eddigi szakosztályvezetés is el-, illetve leköszön.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK csapatát, illetve a klubot 2006 óta társadalmi munkában irányító szakosztályvezetés élén dr. Kelemen Péter állt, akinek társaival együtt gyakorlatilag megszűnt a megbízatása a hétfői taggyűlést követően.

– Nincs ebben semmi rendkívüli, ugyanis a tulajdonos önkormányzat kívánságának megfelelően áttérünk egy új vezetési struktúrára – hallottuk dr. Kelemen Péter leköszönő elnöktől. – Az eddigi gyakorlat nem illeszthető bele abba a modellbe, amely cégjogilag talán tisztább helyzetet teremt a klubnál is. A négy és fél éve felállított szakosztályvezetés azért alakult meg, hogy a gazdasági élet szereplőinek bevonásával a klub szponzori köre bővüljön, valamint a ZTE KK hosszú évek után újra a magyar kosárlabdázás élvonalába kerüljön vissza. Mindkét feltételnek megfeleltünk, hiszen egy bronz- és a tavalyi aranyérem mellett a négy év alatt mintegy kétszázmilliós szponzori támogatáshoz segítette a klubot a szakosztályvezetés.


Kelemen Péter arról is beszélt és a klub honlapján megjelentetett, de lapunkhoz is eljuttatott, az alelnök dr. Bárdos Lászlóval közösen aláírt kommünikéjük szintén tartalmazza: a pénzügyi válság hatásait a klub sem tudta elkerülni, a korábbi évek stabil támogatói háttere megrendült.

– Ebben a nehéz helyzetben erőfeszítéseink nem jártak sikerrel a pénzügyi háttér megteremtésében, s talán a bajnokcsapat népszerűségét sem tudtuk a kellő mértékben kihasználni. A klub vezetéséből ugyan távozunk, hiszen a jelenlegi pénzügyi helyzetben egy új vezetői struktúrára van szükség, azonban munkánkkal továbbra is segítjük a Zalakerámia- ZTE KK-t. Most is zajlanak azok a tárgyalásaink, melyek remélhetőleg jelentős szponzori bevételhez juttatják a klubot – tette még hozzá dr. Kelemen Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!